~Bart

> Biorąc pod uwagę to co jest w na stooq i w zagranicznych fundach to realnie akcji w obiegu może być grubo poniżej 10mln.

Ja myślę że ulica ma grubo poniżej tych 10 milionów i myślę że dlatego tak słabo im idzie uwalanie kursu. Bo pożyczyli o wiele więcej niż mają słabe ręce, kto z leszczy się przestraszył ten się przestraszył i oddał akcje. Natomiast cała reszta która ma te 60-70mln akcji, zagranicznych fundów, naszych TFI i OFE siedzi, trzyma akcje i ani myśli ich oddać.

Dlatego tutaj jest tak mały obrót i zawalanie kursu mała ilością akcji bo to jest tylko wycenianie kursu między szorciarzami. Skup akcji które wpuściły fundusze został przeprowadzony przez twarde ręce i oni wiedzą że 140 zł to mało, trzeba wyskoczyć z lepszej kasy żeby BlackRock albo Vanguard chciał oddać akcje ;)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.