~Musa

Napiszę co nieco o sobie, żeby przedstawić się w tym wątku. W akcjonariacie GH jestem świeży, bo zdążyłem się załapać dopiero na ostatnią dywidendę.
Zbytnio młody już nie jestem, stuknęła mi już 40.
Ekonomii uczyłem się na studiach na książkach Davida Begg'a, które myślę, że trafnie i logicznie opisywały procesy w gospodarce rynkowej.
Też inspiruje mnie nawet podejście do rynku Miltona Friedmana, a interwencjonizm sektora publicznego popieram wtedy gdy ktoś coś w nim zepsuł, nie funkcjonuje to właściwie i trzeba to poprawić.
Potem trochę pracy, dalsza samodzielna edukacja ze sporej liczby książek, głównie z ekonomiki i wyceny nieruchomości oraz przedsiębiorstw, inwestycji kapitałowych, budowlanych, gospodarki przestrzennej, samorządności, prawa, itp.
Od kilku lat publikuję swoje krótkie analizy, poglądy i pomysły w mediach społecznościowych, przede wszystkim z zakresu jednoczenia międzynarodowego rozwoju społeczno-gospodarczego. Zdobywam nieco doświadczenia na GPW w analizie technicznej, fundamentalnej, inwestuję w niedowartościowane na rynku spółki, które mają pozytywne perspektywy rozwoju, zgarniam niewielkie zyski z tradingu i trochę też z dywidend, co z GH wyszło mi do tej pory najlepiej. :)
Trzymam się zasad, mimo że otoczenie wiele razy je łamało i naginało równowagę społeczno-gospodarczą i wybieram to co w danym czasie jest najlepsze spośród dostępnych mi opcji.
Myślę, że LC też podobnie rozumie ekonomię i wciela to w życie w swoich biznesach, bo prędzej czy później się te zasady sprawdzają i przynoszą dobre efekty i rezultaty. Życzę sukcesów w inwestycjach, od pewnego czasu w szczególności akcjonariuszom GH. :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.