Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Heh ja mam (miałem) 19500 akcji PGNIG po dziadku w darowiźnie bo przepracował w tak zwanej gazowni całe życie...
Dziadek nie żyje od nastu lat - obecnie po synergii z Orlenem to wyszło mi chyba 1804 akcji Orlenu ...
Patrząc na synergię byłem skromnie przeciw, kurs nurkował ale dzisiaj jest z tego niemal 180 000 - podatek Belki za całość niestety - bo kurs nabycia akcji to 0zł więc 19% od całości poleci - ale tak dotrwałem - po drodze też dywidendy wpadały.
Nigdy nie traktowałem tego jako środki wypracowane własnymi rękoma - także -10 czy +20% latały mi koło nosa bez stresu i palpitacji serca ...
Kiedyś przyjdzie sprzedać...
Także zrobiło się 150 000 zł z tego...
Także żaden ze mnie inwestor - trzymałem tak długo aż trzeba ... i w sumie mam "swój" szczyt ...
Ale czy to limit... część oszczędności mam też na lokacie - dywidenda dużo robi i w sumie mogę poczekać 20 następnych lat ...