Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-10-17 o godz. 22:47 ~mdg napisał(a):
> Proszę tylko o poważne odpowiedzi.
> Kilka miesięcy temu pisałem tu o wybiciu 30 zł i ruchu w kierunku 42-43 zł. Moje prognozy sprawdziły się w punkt:) Natomiast przyznam szczerze że jestem zaskoczony skalą obecnej korekty (miejmy nadzieje że tylko korekty). Spodziewałem się cofnięcia do 36 zł, ale obecne jest już dosyć głębokie i przebiega na dość dużych obrotach.
> Wg mojej obecnej analizy czeka nas jeszcze ruch do linii trendu wzrostowego (aktualnie ok 31.5-32 zł), być może z lekkim naruszeniem w celu realizacji stop lossów. Wydaje się jednak że sytuacja i perspektywy są na tyle dobra że nie powinniśmy już powrócić do strefy 24-30 zł, choć nigdy nie można niczego wykluczyć....
> Spodziewam się że na przełomie roku, lub w pierwszych dwóch miesiącach 2026 powrócimy do oporu ok 40-42 zł, i tu o dalszym kierunku zadecydują wyniki/ duże nowe umowy bądź vacast. Każdy z tych 3 elementów będzie katalizatorem do wybicia i otworzy drogę w kierunku 50-60 zł (choć nie jestem takim optymistą jak niektórzy i nie wróże tu jazdy jak na synektiku). Natomiast brak wyżej wymienionych bodźców może spodować zmienę trendu i powrót do strefy 25-30 zł.
> A co wy sądzicie?
Nie wiem czy moje wypowiedzi traktuje ktoś na poważnie ale to co napisałeś ma sens i jeśli nic złego się nie wydarzy w spółce korekta powinna zatrzymać się już niebawem choć poniedziałek będzie jeszcze chyba na czerwono. Mniej optymistyczny jest wariant 27-30 ale jeśli ze spółki dalej nie bedzie optymistycznych wiadomosci, Wycena 43 zł jest wyceną dla mnie wartościową i dlatego wczoraj sporo akcji odkupiłem rezygnując z okazji na innych spółkach. Każdy ma swój rozum i nie należy nikogo namawiać na kupno bo spółka ryzykowna /brak przychodów i zysków - nieco wirtualna/ ale do odważnych świat należy a ja na tej spółce robie transakcje już od 4 lat i nieżle już zarobiłem choć nigdy dotychczas nie odkupywałem przy tak wysokim kursie, ale przecież niektórzy kupowali nawet po ponad 40 zł twierdząc że też zarobią ? a tym razem kurs nie powinien już spaść na 18 czy 20 zł choć i tego nie da się wykluczyć - to niestety nie stabilny ACTION