Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Karanissa Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Cześć, > > Mam pytanie: chciałabym zakończyć działalność > gospodarczą i waham się, czy ją całkiem > zlikwidować czy tylko zawiesić. Obiło mi się o > uszy, że nie ma czegoś takiego jak "zawieszenie" i > pomimo wyrejestrowania się w ZUS-ie mogą mi za > jakiś czas dołupać zaległe opłaty zdrowotne. > > Czy ktoś miał z tym do czynienia? Jakie dokumenty > i w jakiej kolejności muszę złożyć? Zacząć od > ZUS-u (jaki dokument), od US (to jest podatek > dochodowy i VAT) czy od Urzędu Gminy (wpis do > rejestru gospodarczego)? Poradźcie, bo nie mam > bladego pojęcia, a nie opłaca mi się już płacić co > miesiąc składki zdrowotnej i bujać się z tymi > wszystkimi papierami. > > Pozdrawiam > > K.