~stefaniaharper2

Jestem załamana tym co czytam na forum,dostałam pismo z ZUS ,informujące mnie o dokonaniu ubezpieczenia swojej byłej pracownicy, nauczycielki,za okres kilku miesięcy 4-ch,w 1999r, która była zatrudniona na pełen etat w innej szkole, a ja płaciłam za nią , jak byłam poinformowana,składkę zdrowotną, tylko.Teraz mam ją ubezpieczyć całkowicie ,i zapłacić zaległe składki wraz z odsetkami. W roku2000 jest jeszcze lepiej, bo była zatrudniona 10 miesięcy, oczywiście było to zatrudnienie na umowę zlecenie, bez obowiązku ubezpieczenia społecznego, taki tytuł nosi ta umowa.Podobno w tym czasie przebywała na urlopie wychowawczym.Nie jestem w posiadaniu informacji o takim fakcie,mam jej oświadczenie o zatrudnieniu w pełnym wymiarze godzin. Co mnie obchodzą składki z tamtego czasu, placiłam to co obowiązywało.Szkołę zamknęłam 2,5 roku temu.O co chodzi? Będę wdzięczna za jakieś ludzkie wyjaśnienie, bo naprawdę mam złe przeczucia, jestem na emeryturze, mam 66lat.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.