Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
W ubiegłym tygodniu zostałem poinformowany na piśmie iz zostałem zgłoszony przez pewną firmę do KRD i na podstawie przekazanych dokumentów zostałem dopisany do KRD. Jednocześnie chciałbym wyjaśnić iż rzeczywiscie zadłużenie zaistniało wobec tej firmy jednak ja nie miałem o tym pojęcia ponieważ niezapłacona faktura była dowodem zakupu dla spółki w której już nie jestem od początku 2006 r jednak zakupy były dokonane rzeczywiście w czasie kiedy byłem w spółce. (była to kwota ok 750 zł należność już została uregulowana wraz z odsetkami) Przejdźmy jednak do sedna sprawy o co mi właściwie chodzi? Chodzi o to iż nigdy nie zostałem powiadomiony listem poleconym o zaległości i możlliwości wpisania mnie do KRD zostałem postawiony przed faktem dokonanym i jeśli dobrze rozumiem zostało tu złamane prawo ponieważ gdybym wiedział o zaległości 30 dni wcześniej przed wpisem do KRD (a tak mówi ustawa iż powinienem zostać powiadomiony odpowiednio wcześniej o zaistniałej sytuacji) napewno zaległość byłaby uregulowana wraz z odsetkoami i nie byłoby sprawy. Proszę o ustosunkowanie się do sprawy szanowne grono czy rzeczywiście zostało złamane prawo wobec mnie??