Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
pracodawca Napisał(a): ------------------------------------------------------- > tu raczej są sami pracodawcy wiec Ci nie pomogą... > - sami tak robią. Zgłośc się do sondu pracy i tam > sie popytaj gdzie, co i jak... niestety w takim żyjemy kraju, że drobne cwaniaczki sobie wygodnie żyją, a inni przez nich cierpią. Pracowałam w pewnej firmie kilka miesięcy. pierwszy miesiąc na czarno następne już z umową ALE na 1/4 etatu za ok. 250 zł. oczywiście była stawka godzinowa, a praca wcale nie 2 godziny dziennie, tylko 6, 7, 9, 12 a w porywach nawet nocka mi się trafiła oczywiście niepłatna. Trochę mnie to zdenerwowało, więc złożyłam skargę w PIP i ... praktycznie nic się nie dzieje - a to było we wrześniu. Pracodawca ma czas na podrobienie dokumentów, zastraszanie, wydzwanianie, nachodzenie w nowej pracy, wysyłanie listów poleconych z niewiadomo czym w środku. Są kary, za brak badań, pracę bez umowy itd. jednak chyba dla tej osoby nie były zbyt uciążliwe.