Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-10-05 o godz. 14:24 ~syrek napisał(a):
> Dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie jestem tak biegły jak wszyscy inni.
> Zastanawiam się tylko dlaczego skupywali akcje PRIMTECH i dlaczego nie skupują ich wszystkich skoro to była ponoć "perełka"?
> Czy reszta czyli 15% akcjonariuszy PRIMTECH mają akcje nic nie warte i nie będą mieć żadnych korzyści w przyszłości?
Znalazłem coś - odkopałem bo forum PRIMTECH usunęli. Poniżej cytat, który może świadczyć o celowym zaniżaniu ceny akcji i robienie akcjonariuszy w bambuko.
Cytat "To po prostu świnska korupcyjna. Ustawa o wycofaniu Primetech z GPW była 4 lata temu została ona zaskarżona przez grupę akcjonariuszy. KNF powinna zmusić Grenevie do powtórzenia wezwania po ostatniej cenie 1.45 zl tego nie zrobiła. Mimo,że zgodnie z prawem wszystkie akcje spółki są równe w prawach Grenevia tego nie respektuje podpisała porozumienie z grupą akcjonariuszy z całą pewnością po wyższej cenie niż 1.45 zł i z zachowaniem tajemnicy. W korupcji bieże udział Grenevia, KNF i grupa akcjonariuszy a Polski "bezprawie" na to pozwala.Jedyną rzeczą zeby uzyskać lepszą cenę jest podanie sprawy do sądu, krokiem pośrednim jest skarga do rzecznika finansów.
Upieranie się na swoim, że nie oddam niżej niż 2 zł nic nie da Primatech własciwie nie prowadzi już działalnośći, akcje trafią do rejestru akcjonariuszy a Grenevia zrobi co będzie chciała przegłosuje kazdą ustawę na WZA.
Ja też liczyłem że przynajmniej skupi akcje po 1.45 jednak złodziej pozostał złodziejem wydoił Kopex z aktywów a drobnym daje grosze."
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-zaproszenie-do-skladania-ofert-sprzedazy-akcji-primetech-s-a,67628783.html