Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Powtarzaj sobie co chcesz. Jest to już 19 edycja konkursu. Co znaczy kopiuj wklej? Że wymieniłem sponsorów i partnerów? A muszę wszystkich znać na pamięć? Powtarzam: konkurs by się odbył, bo miasto nie jest głównym organizatorem. W zasadzie z samym konkursem nie ma wiele wspólnego. Rola miasta ogranicza się do całej otoczki konkursu, o czym właśnie napisałem i co ty akurat kwestionujesz, a to jest właśnie ten element, o którym podjąłem ten wątek. Miasto stołeczne Warszawa pełni rolę współorganizatora i fundatora nagród w XIX Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. Fryderyka Chopina, a także aktywnie angażuje mieszkańców poprzez bogaty program wydarzeń towarzyszących, takich jak koncerty, wystawy immersyjne, premiery filmowe i multimedialne instalacje w przestrzeni miejskiej i domach kultury. Pomnik Chopina w Łazienkach właśnie wpisuje się w program otoczki konkursu i jak widać Rafałek trafił kulą w płot, tak jak w swoim klipie na temat konkursu, który z konkursem miał tyle wspólnego, że na wagonach metra pojawił się napis "Chopin" a na podłodze namalowali cud co przypomina klawiaturę i ludzie po niej depczą.