Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzień dobry Panie Kemot,
może zacznę od końca….
W żadnym miejscu nie napisałem, że dowody są oczywiste.. To jest moja ocena jak i Kancelarii prawnej która także doszła do wniosku że zarówno treść zawiadomienia jak i zgromadzony materiał dowodowy pozwala na przyjęcie, że istnienie uzasadnione podejrzenie popełniania przestępstwa. Czy prokuratura albo Sąd podzieli tą argumentację tego nie wiem. Wiem, natomiast, że jest to być może ostatnia i jedyna szansa aby ktoś (o ile są do tego podstawy) poniósł konsekwencje prawne sytuacji w której znaleźli się mniejszościowi akcjonariusze, współwłaściciele spółki Elektrim S.A.
Odnosząc się do „czarnej polewki” to proszę nie dramatyzować. Swego czasu dużo współpracowałem, zarówno z sądami, prokuraturą oraz funkcjonariuszami różnych organów. Nie jest tak jak Pan pisze. Oczywiście zapewne zdarzają się takie przypadki, jak w każdym zawodzie ale są one naprawdę marginalne. To nie są już lata 90, że pewne historie przechodzą bez echa, zwłaszcza że żyjemy w dobie Internetu, mediów społecznościowych oraz cyfryzacji.
W konsekwencji, z rezerwą również podchodzę do Pańskich twierdzeń o „Lobby”, „Mackach” etc.
Co mam się bać.???
I w efekcie nic nie robić…??? bo się nie uda, bo wszyscy wokół pracują dla p. Solorza, a jeśli nie to zaraz będą,
bo tak właściwie to RP nasz Kraj, Państwo należy do p. Solorza ???
Pańskie wypowiedzi nie powinny nigdy i nikogo zniechęcać do działań, proszę wziąć to pod uwagę przy kolejnych wpisach…
Czemu to ma służyć ?
I nie jestem osamotniony, o sprawie, jak już pisałem, wie sporo osób z którymi współpracowałem, zapewne niedługo jeszcze więcej…
I odpowiadając na Pańskie pytanie: CZY NIE SĄDZI PAN ŻE OPRÓCZ FORMALNEJ DROGI PRAWNEJ KTÓRA PAN PROWADZI ... I CHWALA PANU ZA TO ... NIE JEST POTRZEBNA INNA FORMA NACISKU ...( SZCZEGÓŁY..... NIE TYM FORUM ).
Każda forma aktywności, o ile jest zgodna z przepisami obowiązującego prawa, jak Pan to nazywa „nacisku” jest istotna i ważna. Czy to jest wysyłanie pism jak robi Pan Hwds, czy Pańskie próby organizacji manifestacji, czy działania PAE lub też innych osób np. poprzez opowiadanie swoim znajomym i nieznajomym o sytuacji mniejszościowych akcjonariuszy Elektrimu .
Nie pozwalają one bowiem zapominać o mniejszościowych akcjonariuszach Elektrimu i ich jak to Pan pisze „krzywdzie” .
I to jest bardzo ważne.
Więc zachęcam do pisania, podawania pomysłów, byle nie pisać głupot, bo będę to zwalczać w miarę możliwości i czasu.