~cinek

Witam mam równiez problem z zawieszenie w ZUS-ie Gdy miałem 20 lat pracowałemw firmie 4 miesiące. Pracodawca zmusił mnie do założenia własnej działności, wtedy nie miałem wyboru, pracy nie było, nikt nie chciał zatrudnić człowieka bez doświadczenia.Zalózyłem dzianość Po 8 mieisącach prowadzenia działaności znalazłem w końcu pracę normalną na umowę o prace i do dziś pracuje Za poradą Pani z US zawiesiłem działności skałdając regularnie pity z zerowymi wartościami dochodu z tytułu prowadzenia działalności Udałem sie równiez do ZUS, opisałem sytuacje, złożyłem odpwoiednie pisma i wszystko było ok spokóji cisza Pani w Zus-ie powiedziała mi że jeżeli jestem zatrudniony a podstawie umowy o prace i z tego tytułu opłacane mam wszystkie składki a z tytułu działności gospodarczej nie ma dochodów bo tak napradę jej nie wykonuje nie musże ni c płacić Natomiast gdym pracował na umowę o prace i dodatkowo wykonywał działalnośc to muszę odprowadzac zdrowotne i ok Nie wykonywałem działności była zawieszona i nie płaciłem skłądki zdrowtnej Do teraz dowiedziałem się że będę miał olbrzymie problemy bo przez 5 lat nie odprowadzałem składki zdrowotnej za zawieszoną działaność gospodarczę i będe obciązony kwotą skąłdek + odstekami Czy ktos ma jakieś doświadczenie w temacie, czy ktos może mi pomóc Nie wiem co robić, chyba spakuje siebie i zone wyjadę do Anglii i nigdy więcej tu nie wróce POMOCY

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.