Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
marek428 Napisał(a): > > W twoim przypadku schemat teoretycznie moglby byc > nastepujacy: > > ZUS uzna ta twoja przerwe jako faktyczna przerwe, > a nastepnie po jej zakonczeniu (czyli wznowieniu > dzialalnosci) uzna, ze nie przysluguje Ci znizka > dla nowo prowadzacych dzialalnosc, bo juz > prowadziles poprzednia w ciagu ostatnich 5 lat. A > zatem bedzie chcial doplat za wszystkie kolejne > miesiace do poziomu normalnej skladki ubezpieczen > spolecznych dla prowadzacych DG plus oczywiscie > fundusz pracy. ;-) > > W kazdym razie jesli to zaplacisz, zapewne wiele > ludzi bedzie z Ciebie dumnych, jako z prawego > obywatela naszego Panstwa, ktory dodatkowo zlozy > sie takze na przyklad na moj aemeryture (wzglednie > rente), bo ja na przyklad wyimaginowanych > naleznosci ZUS nie pokrywam. > > Dziękuję! :-) > > uklony, marek428 Swoja droga skoro ZUS jest taki korzystny to dlaczego sie do niego przymusza ludzi ? Przeciez jakby byl taki korzystny to wszyscy sami by sie ubezpieczali. Bo byloby to dla nich korzystne. No i dlaczego ludzie ubezpieczeni w KRUSie nie musza placic takich skladek jak ZUSowscy. Dlaczego w polsce nie dusi sie w zarodku mala przedsiebiorczosc. Dlaczego krocie placic kaza a zarobic nie dadza ? No wiem, oczywiscie moze taka sytuacja zaistniec. Jest tez bardzo prawdopodobne ze ZUS nie zakwestionuje przerwy w oplacaniu skladek. Bo nie robilem tego nagmiennie tylko raz. Nic nie jest pewne. Rownie dobrze moze mnie samochod potracic, uderzyc piorun. ITP. Kazdy dzien to ryzyko.