~marek428

Fizzzi Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ja policzylet to tak > mialem zawieszona dzialalnosc na 1 m-c > wiec moga naliczyc mi zalegle skladki za ten > okres. > Poniewaz korzystalem z ulgi dla osob otwierajacych > nowa DG placilem duzo mniejsze skladki. > Czyli max moga mi naliczyc okolo 500zl + odsetki > 11% w skali roku. > http://www3.twoja-firma.pl/narzedzia/odsetki-ustaw > owe/ > Skoro moga sie upomniec w ciagu 10 lat to kwota do > zaplaty moze sie podwoic > czyli to i tak jest 1000zl > To jest jeszcze nie tak duzo i korzystniej dla > mnie bedzie to zaplacic. W twoim przypadku schemat teoretycznie moglby byc nastepujacy: ZUS uzna ta twoja przerwe jako faktyczna przerwe, a nastepnie po jej zakonczeniu (czyli wznowieniu dzialalnosci) uzna, ze nie przysluguje Ci znizka dla nowo prowadzacych dzialalnosc, bo juz prowadziles poprzednia w ciagu ostatnich 5 lat. A zatem bedzie chcial doplat za wszystkie kolejne miesiace do poziomu normalnej skladki ubezpieczen spolecznych dla prowadzacych DG plus oczywiscie fundusz pracy. ;-) W kazdym razie jesli to zaplacisz, zapewne wiele ludzi bedzie z Ciebie dumnych, jako z prawego obywatela naszego Panstwa, ktory dodatkowo zlozy sie takze na przyklad na moj aemeryture (wzglednie rente), bo ja na przyklad wyimaginowanych naleznosci ZUS nie pokrywam. Dziękuję! :-) uklony, marek428

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.