~JULIA1

??? Napisał(a): > Kol. Marsh przegrał, bo zeznał, że w okresach > zawieszeń łowił ryby i mieszkał w namiocie > regenerując siły do pracy w czasie urlopu. > Pojęcie urlopu dotyczy prawa pracowniczego. Przepisy inaczej > traktują osoby prowadzące dg, a inaczej > zatrudnione na umowy o pracę. > Nie wszystkie okresy zawieszeń były urlopami i sąd > niesłusznie oddalił odwołanie Marsha w całości > uzasadniając, że: "osoby prowadzące dg podlegaja > ubezpieczeniom". Zapomniał dodać: "w okresach > wykonywania dg". > Marsh ma podstawy do kasacji. A czy musimy pamiętać co robiliśmy 5lat temu. Szczegółowa odpowiedź na tak zadane pytanie robi z nas krętaczy. Niektórych przerw nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć, bo nie pamiętamy co było ich przyczyną, apoza tym nie musimy tego robić. Nie chce nikogo informować o tym, że np. miałam stany depresyjne, bądź musiałam się opiekować chorym członkiem rodziny. Może mam jeszcze dostarczyć informacja kiedy i z kim sypiam. Trzeba było kazać pisać nam pisma uzasadniające przyczyne wyrejestrowania jak przyjmowali druki. Czego nik tego nie żądał. Śmiem twierdzić, że to było ukartowane. Chciałabym jak ten Niemiec o którym pisze syjo móc wrócić do "domu" (normalnego). A ku pokrzepieniu serc może na jesień zniosą wizy do USA (już odkładam na bilety dla rodziny) Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.