Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Przepraszam Cię Przerażony wspólniku SC. Miałam złamać są/były rejestrowane w KRS. Przyznaję nie zastanowiłam się nad rejestracją spółek cywilnych, jednak, dotarło do mnie zamieszanie, które istniało wokół nich, a że nie byłam bezposrednio zainteresowana tym zagadnieniem, więc nie znam istoty sprawy związanej ze społkami cywilnymi. Gdzieś kiedyś wyczytałam natomiast, że SC można albo wpisać do ewidencji, a można też zarejestrować w KRS, ale może się mylę. Dziękuję więc za sprostowanie, albo za zwrócenie uwagi na niejasność tematu. Nie jest to jednak istotne w zagadnieniu, które przedstawiłam, więc nie zmienia sensu. Pozdrawiam - gośka