Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ad. Realista Uderzyło mnie tylko słowo sztywna. Wiesz, że ja krzywo patrzę na świat :) i ową sztywność przyjąłem jak niezmienność, stałość wartości, a ona wręcz "szaleje". Od 1999 roku urosła chyba o 100%, a najniższe wynagrodzenie ? Nie wiem. Poza tym ustawodawca czy nie wiem już kto, zachowując wymagane ustawą procentowe wielkości składek, manipuluje przy procentach podstaw. Zdrowotne z 60% na 75%. Biorąc pod uwagę najniższe wynagrodzenie, to ono także zachowuje ową sztywność, wymagalność jej wielkości. Ale ja tylko pytałem. Jak ja mogę to tak odebrać, to mogą także inni :) Ja swoją wersję z poprawkami już wysłałem. A Twoja niech się udoskonala. I jak jest Nas tu trochę, niech każdy wysyła. A co!