Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
gossi Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Pracownik, jeśli prowadzi jednocześnie własną > firmę płaci dwie składki zdrowotne. Nawet gdy > zawiadomił urząd skarbowy o zawieszeniu > działalności. > Dlatego Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie > oddalił skargę Macieja S. na decyzję prezesa > Narodowego Funduszu Zdrowia. Nie chce mi sie juz nawet komentować tego typu orzecznictwa. Nie chce mi sie nawet komentować takich artykułów, w których pisza, że NFZ to a ZUS tamto i nikt na to nie reaguje. To przeciez jawne łamanie prawa. Sprawa podlegania ubezpieczeniom społecznym i zdrowotnym jest jasna. TO SA TE SAME OKRESY. Nie rozumiem zatem takich wyroków. Takich sądów. Nie rozumiem czemu NFZ się do tego miesza, skoro nad wszystkim zgodnie z ustawą o sus pieczę ma ZUS. Nie rozumiem, jak może w państwie prawa dojść do takich sytuacji, że jedni pozwalają, inni nie i nic z tego nie wynika. A w sejmie Giertych straszy trybunałem stanu. Czy tego typu postepowanie prezesa NFZ czy prezesa ZUS nie kwalifikuje sie do Trybunału Stanu? Przecież ktoś tu jawnie łamie prawo! Tylko co z tego? Czas wyjeżdżać. Niech ostatni z łaski swojej zgasi swiatło i po cichu... cichuteńko zamknie drzwi. Chociaż Sejmy, sądy i ZUSy nawet by nie zauważyły, w ferworze przykładnego wykonywania swych obowiazków, gdyby ten ostani drzwiami nawet trzasnął. Pozdrawiam, Piotr Wysoka Sejmie, Wysoki Sądzie, mam was wszystkich w d....e.