Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mam poważny problem z zus!! chciałabym poznac Wasze zdanie, czy sa szanse aby wygrac z zusem, a dokładnie chodzi o umorzenie zadłuzenia w zus!! owo zadłuzenie powstało nieumyslnie; jestem rolnikiem (4 hektarowe gospodarstwo) ubezpieczony byłem od zawsze w KRUS, ale miłem rówiez mała jednoosobowa działalnosc gospodarcza; dodatkowo pracowłam równiez sezonowo w państwowej firmie ( ona wówczas płaciła za mnie zus); i wszystko było pieknie do czasu, kiedy w 1997 roku weszła ustawa ze jezeli( bedac rolnikim i majac działalnosc gospodarcza )przejdzie sie na zus(praca sezonowa w moim przypatku) nie mozna póznij nadal płacic krusu!!! oczywiscie nie wiedziałam o tym, nikt mnie nie poinformował, przez 5 lat opłacałm składki w KRUS, i naglae 2004rok zus sobie przypomniał i obciazył zaległscimi za nie płacone składni plus odsetki czyli ok.50tys.!! Nie jestem w stanie społacic takiej kwoty, nie ma zadnego zródła dochodu oprócz gospodarstwa rolnego, zona równiez nie pracuje i na utrzymaniu ma 2 dzieci uczacych sie!! Pisze oczywiscie odwołania od tej decyzji i prosze o umorzenie, ale pewnie bez sadu sie nie obedzie!! Najsmieszniejsze jest to ze ja nigdy nie skorzystam z ubezpieczenia zus , poniewaz nadal opłacam krus jako rolnik!! Moja sytuacja jest tyleż samo paradoksala co tragiczna!!! Jak myslicie sa jakies prawne przesłanki aby ten dług został umorzony???