~gossi

kk Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Otóż z dniem 30/09 zostałam wyrejestrowana jako pracownik > z ubezpieczeń , natomiast od dnia 01/10 zostalam zgłoszona > jako osoba współpracująca. Problem polega na tym,ze Biuro > Rachunkowe zgłosiło mnie po obowiązującym 7 dniowym terminie > a na domiar złego w międzyczasie pojawiło sie moje zwolnienie > lekarskie od dnia 03/10 .Zus odmówił mi prawa do zasiłku > chorobowego ze względu na niedotrzymanie terminu zgloszenia > jako osoby wspolpracujacej ( uwazajac ze choroba zaczela sie > w okresie kiedy nie podlegałam ubezpieczeniom ) To jeszcze jeden przykład na to,że w jednych przypadkach dla ZUSu ważne są papiery zgłoszeniowe i wyrejestrowywujące, a nie ważne wykonywanie, a w innych odwrotnie ważne wykonywanie, a papiery nieważne. I ZUSik żongluje przepisami, tak jak mu jest to wygodne. Ściąga kasę, której potem broni łapami i pazurami. W jakim celu on został powołany? Bo przekonana jestem, że zapomniał o funkcji, dla której powstał i dla której jego istnienie ma sens. Pozdrawiam - gośka

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.