Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
cycero Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ważne aby podkreślić że zus w sposób nieuprawniony > przepytuje delikwenta dlaczego, z jakiej przyczyny > wyrejestrował się z ubezpieczeń, Napisałam: Informował w nich [w poradnikach - moje przypomnienie], że prowadzący działalność może zaprzestać prowadzenia bez wyrejestrowania EDG i nie podał w nim ani rodzaju przyczyn powodujących możliwość wyrejestrowania, ani częstotliwość dopuszczalnych wyrejestrowań. [ZAŁĄCZNIK NR --- SKAN Z PORADNIIKA]. A nam zarzuca, że zbyt często zaprzestawaliśmy wykonywać zgłoszoną do ewidencji działalność, a także nakazuje w celu wykazania, że faktycznie jej nie wykonywaliśmy, przedstawiać dowody na to, że nie mogliśmy jej wykonywać. A tych nie gromadziliśmy, ponieważ dopuszczalne przyczyny nie zostały nigdzie okreslone. > A JEDYNE DO CZEGO JEST ZOBOWIĄZANY USTAWOWO TO USTALIĆ > I UDOWODNIĆ DELIKWENTOWI ŻE TAKĄ DZIAŁALNOŚĆ W OKRESIE > WYREJESTROWANIA JEDNAK PROWADZIŁ. To faktycznie można napisać, ale RPO pewnie o tym wie. Chociaż mam już poważne wątpliwości co kto wie na ten temat. Pozdrawiam i dziękuję za pierwsze uwagi - gośka