~Walter

Ad."....Minister Zybała: I poproszę o dane na temat tych historii i na pewno to zostanie wyprostowane ku zadowoleniu...." Chle,chle,chle.....to nie minister,to rzecznik prasowy..... Chce Pan złożyć skargę,he ??? powiedziała panienka spod nr.022 6611134. Ano....rzekłem zbulwersowany.Proszę bardzo,proszę bardzo rzecze na to panienka; Ministerstwo Pracy i Polityki Spopłecznej,00-513 W-wa,ul.Nowogrodzka 1/3. e-mail : info@mps.gov.pl Obym się nie przesłyszał,czy to nie była uliczka ciemnogrodzka.... Nie mniej wysyłam e-mail i pismo od jednej osoby o treści: xxxxxxxxx xxxxxxx Piła,dn.27.12.2005r. Uxxxxxxxxxxxx 64-920 Piła tel.:607292050 e-mail tap331@wp.pl Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej ul.Nowogrodzka 1/3. 00-513 W-wa. Pan Zybała redaktorowi Weiss powiedział :"...Pan Zybała: I poproszę o dane na temat tych historii i na pewno to zostanie wyprostowane ku zadowoleniu..." Brzmi to zachecająco i zarazem niewiarygodnie,że nie wie co się dzieje za przyczyną podległej jednostki. W olbrzymim skrócie moja historia: Prowadzę 1 osobową działalność od 20 lat. Zgodnie z informacją w poradniku ZUS-u głoszoną także w internecie (ostatnio w popłochu zniknęła – tzw. uaktualnienie ZUS-u ) czasowo zaprzestawałem działalności gospodarczej zgłaszając to na obowiazujących drukach podając żądane przez ZUS kody w przypadku zaprzestania. Niedowierzając tej firmie od czasu do czasu występowałem o zaświadczenia i z innymi pismami czy nie zalegam ze składkami. Kontrolowano mnie chyba z cztery razy. I wszystko w jak najlepszym porzadku. Aż tu nagle w wyniku kontroli pod koniec 2003r nie postawiwszy mnie zarzutów w protokóle z kontroli otrzymałem decyzję z której się dowiedziałem, że mam zapłacić 60 tyś.zł tytułem składek za okresy zaprzestawania działalności gospodarczej od 1999r. Zdumienie i wściekłość przepełniająca mnie to mało by określić uczucie które mnie ogarnia. Będę robił wszystko co możliwe by odzyskać składki z odsetkami od początków mojej kariery pracowniczej. Myślę , że perspektywy w związku z otwarciem się Polski na Europę są. Jeszcze teraz jednak piszę do Pana by Pan zbadał tą sprawę i wyprostował ku zadowoleniu. Posiadam cały komplet dokumentów. xxxxxxxxxx xxxxxxxx Pozdrawiam Walter.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.