~skladka

Nie ma co się użalać.Kolejny raz ktoś (czyt. ZUS) próbuje zrobić z nas marionetki którymi da się sterować i wyciągać kasę,bo okazało się że ups...zabrakło jej w ZUSie.To że ZUS znalazł lukę w prawie i interpretuje to na swoją korzyść, nie oznacza to wcale że musimy się stać bezbronnymi ofiarami. Ja rozumiem że zapadła panika, a w panice łatwiej się pogubić. Pierwsze sprawy będą najgorsze, bo ludzie nie mieli czasu na przygotowanie się do nich. Teraz się pytam, czy w Polsce prawo działa wstecz? I od kiedy ktoś ma prawo ubezpieczyć nas wstecz wbrew naszej woli (bo przecież bez naszego pozwolenia).Nie rozumiem: jeśli pracownicy ZUSu pomagali w wypełnianiu dokumentów wyrejestrowujących z płacenia składek na ubezpieczenia, pomagali w wyliczeniu składek za niepełne miesiące, to dlaczego teraz chcą pełnych opłat? Czy jest w Polsce choć jedna osoba, która opłaciła składki po wyrejestrowaniu sie z ubezpieczeń? Jeśli pracownicy ZUSu popełnili błąd, to odpowiada za nich pracodawca (ZUS). Zbierzmy wiec wszystkich, którzy mają, mieli lub będą mieć ten problem Myślę że przy nagłośnieniu tematu w mediach mamy szansę na pozytywne rozwiązanie naszych problemów. Czeka mnie też takie pismo z ZUSu ale nie mam zamiaru na nie czekać z założonymi rękami. Sprawa jest zbyt poważna, aby tylko dyskutować o niej na forum. Może macie znajomych prawników? Chętnych do przyłączenia się poważnie do sprawy proszę o mail na adres: skladka@tlen.pl Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.