~marek428

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności Autor(ka): PeKa (...) Wysłano: 14/09/2005 09:41 Witam Krótki opis mojej sytuacji: Prowadze dz.g. jako osoba fizyczna, uslugi kieruje tylko na rzecz jednego kontrahenta - 5-ciokrotne wyrejestrowanie (tylko ZUS) na ok. 3 tygodniowe okresy w latach 2001 i 2002 - decyzja ZUSu o objeciu mnie ubezpieczeniami - moje odwolanie do Sadu Pracy Ub. Społ. w Krakowie - przegrana (kwiecien 2004), w uzasadnieniu podkreslono brak wykreslania z ewidencji, mozliwosc prowadzenia innej dz. niz tej ktora swiadcze na rzecz jedynego odbiorcy (ze wzgledu ujecie we wpisie do ew. kilku rodzajow dz.) - apelacja - rozprawa ap. w dniu wczorajszym (13.09.2005) - wyrok za 2 tygodnie Witam :-) Z ciekawosci, czy pierwsza instancja byl okregowy i rozprawa apelacyjna byla przed apelacyjnym (wtedy bylo by to zaskakujaco szybko), czy tez ze wzgledu na niska wartosc sporu I instancja byl rejonowy a apelacje rozpatrywal okregowy ? pozdrowienia, marek428

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.