~Vesna

Witajcie, generalnie mam w tej chwili malo informacji np. w kwestii okreslenia dat wyrejestrowania, czy tez skladania zeznan podatkowych Pit - 5, jak tylko moj maz zachorowal, zmienilismy wysokosc udzialow w spolce, na odpowiednio 90 dla mnie i 10 dla meza. Ale to chyba nie ma zadnego znaczenia. Co do oplacania skladek na ubezpieczenia zdrowotne - licze sie jak najbardziej z ich uregulowaniem. Mysle o zusie i mysle i sprawdzilam decyzje przyznajaca rente. Co do samej renty - to wniosek o jej przyznanie zlozylam - 01.09.2002 i wtedy z tego co pamietam - moj maz byl wyrejestrowany przez ksiegowa, poniewaz boksowalismy sie z zusem decyzja o jej przyznaniu zapadla dopiero 30.06.03. Przy czym renta zostala przyznana od dnia zlozenia wniosku - 01.09.2002. Byc moze troche chaotycznie opisuje nasza historie ale jedynym dokumentem ktory posiadam jest decyzja o przyznaniu renty. Nie mam zadnych dokumentow wyrejestrowujacych z zus, zadnych dat , nic. Dokumentacje bede miala na poczatku przyszlego tygodnia. Bardzo prosze - zadawajcie mi pytania. Z wypiekami na twarzy zerkam na ta strone codziennie. Przez nasze nadchodzace perturbacje z Zusem i Waszym radom w tej sprawie - moze ktos inny wyniesie cos dobrego. Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.