Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zgadza się. Ale tak można zawsze wyrejestrować działalność i ponownie do niej wrócić po jakimś tam czasie. Występuje się do kolejnych instytucji i rozpoczyna się działalność od nowa. W apelacji zwróciłem uwagę Sądu na trzy sprawy: a)moja zależność względem Urzędu Skarbowego oparta jest o Ustawę czy też ordynację podatkową. b) zależność względem Urzędu Gminy oparta jest o Ustawę o działalnośći gospodarczej. c) zależność względem ZUS z kolei o Ustawę o ubezpieczeniach. Każda z tych instytucji stawia też swoje dodatkowe wymagania do których petent musi się dostosować. A ZUS stwierdza wyraźnie: przy zgłoszeniu czasowej przerwy w działalności nie jest wymagane wyrejestrowanie w organie rejestrowym, w moim przypadku Urzędzie Miasta bo to ten Urząd wydał mi zezwolenie na działalność. Jeżeli otrzymuje się taką informację to nie robi się tej czynności. W Urzędzie Skarbowym obowiązku dopełniłem, a Urząd Miasta nie był informowany bo Ustawa nic nie wspomina na ten temat. Oj, cały czas ta dezinformacja.