Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
odpowiadam: >Czyli 7,5 miesiaca - wymiar urlopu w stosunku > rocznym 20 dni (12,5 dnia urlpu i tu znow jak to > sie zaokragla?) zaokrąglasz miesiace do góry pelnej liczby czyli 8 m-cy to wychodzi: 14 dni urlopu > i dalej 4,5 miesiaca - wymiar urlopu w stosunku > rocznym 26 dni (9,75 dnia urlopu)? jezeli wyzej zaokrągliles jeen miesiąc to go teraz nie liczysz 4 m-ce to wychodzi: 9 dni urlopu Slawa Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czesc > Mam pytanie odnośnie wyliczania urlopu. Jestem po > studiach, pracowalem wczesniej na umowe zlecenie > ale z tego co wiem nie dolicza sie ona do wymiaru > urlopu. Tak wiec zaraz po studiach przez pierwsze > 2 lata pracy przysluguje mi 20 dni urlopu/rok. > Jestem zatrudniony na um. o prace od polowy > sierpnia 2004. Jesli dobrze licze to do konca 2004 > roku wymiar urlopu wynosi (4,5 miesiaca pracy) - > 7,5 dnia urlopu - nie wiem jak to sie zaokragla > czy jest to 7 czy 8? > Nastepna sprawa: > czy okres 2 lat przepracowania liczy sie jak w > moim przypadku do konca 2006 roku czy tylko do > polowy sierpnia 2006 a od tego czasu do konca roku > liczy sie wymiar 26 dni urlopu. > Czyli 7,5 miesiaca - wymiar urlopu w stosunku > rocznym 20 dni (12,5 dnia urlpu i tu znow jak to > sie zaokragla?) > i dalej 4,5 miesiaca - wymiar urlopu w stosunku > rocznym 26 dni (9,75 dnia urlopu)? > Bardzo serdecznie prosze i dziekuje za > wyczerpujaca odpowiedz.