Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzieńdobry! Jestem zatrudniona na 1/2 etatu. Natomiast pracuję w pełnym wymiarze i tak mam liczony urlop? Jestem zatrudniona od 01.04.2004. Mam ukończone studium policealne wiec liczy się do urlopu 6 lat jako przepracowane. Pracowałm wcześnie 3 m-ce umowa na okres próbny więc to również sie wlicza. Natomiast prawidłowo obecna praca jest moja pierwsza pracą bo w poprzedniej nie nabyłam prawa do urlopu gdyz nie przepracowałam 6 m-cy. W tym roku w m-cą pazdzierniku wykorzystałam 10 dni urlopu czyli połowę z przysługujących mi 20 dni. Pani z księgowości poinformowała mnie że w przyszłym roku bedzie mi sie należało tylko 10 dni bo od 20 dni odejma mi te które wykorzytsłąm w tym roku. Czy ma rację? Wg mnie w tym roku wykorzytsłąm połowe z 20 dni czyli 10 bo nie przepracowałam roku, natomiast od 2005 będzie mi przysługiwało 20 dni czy się mylę. Dziękuję za odpowiedz