Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No i był komunikat. Wyjaśniając dla obrzucajacych mnie błotem troli bez kultury to podkreślam że jasno wskazałem że nie mam informacji ze spółki i skąd moja kalkulacja na espi. Niestety za ciasno to zrobiłem bo spodziewałem się zdarzenia w piątek poprzedni tj dzień raportu i pomyliłem się o 1 dzień i 9godz. Nikt tu jednak nikogo nie chce nagonic. Ktos pisał o espi o klinice - nie chciałem komentować ale klinika odbywa się poza spółka, przynajmniej powinna, tak więc kalkulacja pod zakończenie kliniki była wykluczona jeśli Spółka gra uczciwie, a na to wygląda. Co do espi to jest... ciekawe! Ciekawe i z zaskoczenia bo dot urządzenia o którym wszyscy dawno zapomnieli. A takich komunikatów powinno być teraz więcej, szczególnie dużo spodziewam się względem AC, ale może też EB. Sam komunikat o MM narazie bez znaczenia i trudno określić dokładny wpływ na cenę MM. Napewno to nie o tą BigPharma chodziło, bo MM jeszcze nie idzie na sprzedaż ani nie tego dotyczy list intencyjny. Bardziej tu idzie o poszerzenie zastosowania MM. Jak odległy jest to termin to trudno stwierdzić ale ta amerykańska spółka rozwija już swoje urządzenie dłuższy czas, a My tylko dołączamy. Co do kursu - skoro nie przeszło 13,50 to próbujemy na 3 razy i tak to teraz się rysuje. Kto widział co zrobili na 12,80, bodajże w czwartek, ten wie o co im tutaj chodzi. Jeszcze kilka, a może kilkanaście tygodni będzie ostro bujac. Bawimy się dalej - w poniedziałek w trakcie sesji grubsze info. Podkreślam - nie mam takich informacji, a jest to tylko moja kalkulacja.