Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mam trochę akcji tutaj i nie mogę się z tobą zgodzić Poniżej moja opinia Etap I: emisja akcji (oferta prywatna/publiczna) na 1–1,5 mln EUR, środki przeznaczone na zakup BTC. Etap II: emisja obligacji zamiennych, ale warunki konwersji to VWAP z dnia konwersji (czyli bieżąca średnia ważona cena obrotu, a nie cena z dużym dyskontem). Cel: akumulacja BTC jako rezerwy, a nie szybka sprzedaż akcji przez inwestora. Zarząd deklaruje buy & hold (brak spekulacji), przejrzyste raportowanie i cold storage. To nie jest klasyczny mechanizm death spiral. mamy tu obligacje zamienne, ale kluczowa różnica polega na tym, że cena konwersji to aktualny VWAP, a nie „90% z najniższej średniej z 10 sesji”. W death spiralu inwestorzy zarabiają na spadkach, bo im niższa cena akcji, tym więcej akcji dostają i tym szybciej mogą sprzedać. W modelu Immersion Games konwersja odbywa się na poziomie bieżącego kursu, więc inwestor nie ma automatycznej zachęty do spychania kursu w dół. Proszę ustosunkuje się do tego Pozdr.