~Antoni

Tak, jest pewne zaskczenie. Dziwne, że konsensus był tak niski. Ja byłem przekonany, że EBITDA będzie powyżej 15 mln, ale przyznam że 20 mln się nie spodziewałem. Zysk netto w wartościach bezwzględnych to wciąż nie są imponujące liczby, ale wiadomo, że kluczowe są Q3 i Q4. Póki co wygląda świetnie. Marża jest niezła, koszty pod kontrolą, a twierdzą, że w Q2 wydali dużo na marketing. Powracalność klientów rośnie, sprzedażowo Q3 tez zaczął się dobrze. Moim zdaniem komentarz zarządu do wyników i perspektyw się bardzo zachowawczy. Ale może to lepiej, niż konferencje Miłka, który roztacza wizję jak z bajki odnośnie CCC a potem zapowiedzi nie są dowożone.
Myślę, że już w 2025 roku EBITDA może przekroczyć 100 mln, wobec założonych 80 mln. Dziwne, że zarząd wspominając o perspektywach na H2 powiedział tylko, że sa na dobrej drodze, żeby zrealizować założenia programu motywacyjnego na ten rok. Moim zdaniem te założenia wcale nie były zbyt ambitne i w tym roku 90 mln EBITDA będzie z całą pewnością, a może nawet 100 mln. Wyniki Q3 już za dwa miesiące i będę w wielkim szoku jeśli EBITDA nie przekroczy 22 mln. Przecież w Q3 sprzedaż detaliczna mocno rosła, kolekcja była kontraktowana przy tanim dolarze, tanim frachcie, waluty regiony wzmacniały się względem PLN. Niewiadomą pozostaje tylko Ukraina.
Więc nasi malkontenci, helpi i krowa wreszcie również powinni być zadowoleni. 40 zł na kursie będzie w tym roku z całą pewnością.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.