Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam... Wraz z dziewczyna chce założyć działalnośc - Kwiaciarnie... i nie pytam o koszty bo to mniej więcej wiem Pytam o podatki... Dajmy na to że moja działalność ma obroty dzienne 500zł daje mi to obrót 15tysiecy(brutto)... moje koszty miesięczne to około 10tysiecy(brutto) 4000zł (brutto) czyli 7% podatek wat na produkty krótkotrwałe) 2,5 tysiaca pracownik (z opłatami zus itd) 2,5tysiaca(brutto)czynsz czyli podatek 22%(faktura vat) 2,5tysiąca inne czyli tel, paliwo, i reta z tym zwiazanych (faktury czyli 22% vat Moj przychod miesieczny wyniesie 5000zł(brutto) czyli netto 3900zł moje pytanie brzmi... czy dajmy na to jak zostane płatnikiem vat to jakie dochodzą koszty i czy wtedy dostanę zwrot Vat za moje koszty 4000- 7%=280 i 2500 - 22%=550 Łącznie 830zł czyli wtedy moj zysk netto wynosiłby 3900+830=4730netto Czy ja dobrze myślę???tzn czy moje wyliczenia idą w dobra stronę... to sa narazie wstępne wyliczenia a kwoty z kosmosu dlatego proszę o pomoc...