~Free

Twardy - tuż po wybuchu wojny cena była poniżej 20 zł. Wiem, bo się zainteresowałem spółką w styczniu jak już Putin nagromadził wojska i trwały negocjacje, które wiadomo jak się skończyły.

W każdym razie na Twoim miejscu unikałbym wyrażenia "atrakcyjna cena". Bo wtedy rzeczywiście była atrakcyjna, a teraz masz korektę po dużych wzrostach przy jednoczesnym odsunięciu perspektyw końca wojny. Przed wakacjami myślałem, ze wojna skończy się pod koniec roku, ale patrząc na pobłażliwość Trumpa wobec Putina widać, ze to się przedłuży. Gdzie jest dołek bez skupowania przez prezesa ciężko powiedzieć. Być może zbyt agresywnie zacząłeś dobierać na tych poziomach.

Niestety postawa Trumpa jest jednoznaczna - będzie żył złudzeniami o odwróconym Nixonie, dopóki wojska chińskie nie zaatakują Tajwanu, a wtedy jeżeli Europa będzie zajęta jeszcze Ukraina, powie mu żeby radził sobie sam, skoro tak wierzył w Putina i nie chciał pomóc bardziej Ukrainie. Obstawiam, że Chiny będą po cichu wspomagać Putina jak najdłużej chcąc skorzystać z tego okienka na przyłączenie Tajwanu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.