Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Panowie jedyna osoba która widzę rozumie to o co mi chodzi to okienkokasowe I chwała mu za to, że w tym kłopocie w jaki się znalazł ma jeszcze trzeźwość umysłu. Myślę, że jego wyjasnienia dużo mniej emocjonalne od moich są dla was czytelniejsze i bardziej zrozumiałe A teraz żeby kulturze stało się zadość postaram się odpowiedzieć na pytania do mnie skierowane pierwsza osoba to "kolo" 1) cyt: "Z tego co zrozumiałem proponujesz kupno programu za 305 zł brutto i 60 zł na rok za aktualizację" - nie tylko proponuje, co wszkazuje najansze na rynku oprogramowanie, które w wystarczający sposób spełnia wszelkie wymagania 4 banków do jakich jest dostosowane, jednak nie ja to dystrybuuje, ani nie ja jestem autorem, zamawia się to u wydawcy tego programu, on to fakturuje i nie pyta się czy ktoś na tym programie pracowac bedzie sam czy w ramach jakiejś grupy, cena programu, aktualizacji jest ustalana i podana na stronie producenta 2) cyt: "teraz taki, który kupi może iść sam do wskazanego banku nogocjować po ile groszy będzie miał przelew, albo wpisać się na twoją listę i razem z grupą wynegocjuje 23 grosze lub mniej tak?" - dokładnie tak, poprostu jako grupa mamy tyle, jako wieksza grupa pewnie wynegocjujemy większy upust. 3) cyt: "Napisz czy podpisuje z Tobą jakąś umowę", "Czy osoba wpisana na twoją listę jest od Ciebie w jakiś sposób zależna Niezależny??" - nie ma pomiędzy mną a partnerem (kolegą z grupy) żadnych umów bo i po co skoro każdy z nas jest niezależny, do czego miała by taka umowa służyć i zobowiązywać ?? 4) cyt: "Czy po ustaleniu po ile groszy będzie przelew dla grupy, będzie jeszcze później konieczność się z Tobą kontaktować? " - i owszem ale co najwyżej towarzysko na zasadzie, co słychać :) jedyny tak naprawde obowiązkowy kontakt jest na początku, kiedy to potrzebuję od nowego członka grupy informacje o nim w sensie nazwa firmy, NIP, regon nr telefonu - jest to mi potrzebne do zgłoszenia nowego członka grupy do banku, potem wszystkie kontakty przejmuje juz bank 5) cyt: "Czy osoba przystepująca musi ci pokazać jakąś średnią ilość rachunków z ostatnich miesięcy? Jaki to ma wpływ na negocjacje? A co jeśli ta ilość spadnie, a pewnie w takich punktach okienkowych spadnie" - nie ma takiego obowiązku bowiem nikt cię nie rozlicza z ilości przelewów, bo nikomu nie musisz płacić jakieś tam "działki" to jest Twój biznes i jeśli dana liczba przelewów wystarcza tobie na pokrycie kosztów tej działalności i zarabiasz na tyle że cię to zadowala to jest OK. Choć wiadomo że im cała grupa ma więcej sumarycznie tych przelewów tym lepsze mamy argumenty do rozmowy z bankiem o obniżeniu prowizji dla nas 6) cyt: "Czy masz zamiar zapewnić jakieś inne usługi dla sieci np. doładowania czy ewentualnie wskażesz namiar?" - zapewnic nie zapewniam, ale mam namiary na firmy od doładowań i mozesz sobie wybrać co ci pasuje i odpowiada. Jedyne co mogę zapewnić to dośc ciekawe produkty kredytowe z kilku banków bo tym zajmuje się już od ładnych kilku lat, dlatego tu mogę pomóc Teraz do ustaw, zasad, funduszy itp oraz całego lobbowania przez pewnych ludzi wokół tego tematu - wyobraźcie sobie że te wszystkie rzeczy zostają uchwalone i obowiązują Co się wtedy dzieje ? ano trzeba iśc do takiej firmy, przyjąć jej wszystkie zasady, regulamin i rozliczenia, nawet jesli nagle firma zmieni się w system centralny. Nie będzie żadnej alternatywy, więc będa wtedy naprawdę mogli robić co chcą !!! Dlatego uważam, że im więcej będzie niezależnych podmiotów na rynku tym tego typu ustawa ma mniejsze szanse na wejście w życie.