Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, ja tez myslalem o sprowadzaniu przedmiotow w hurtowych ilosciach z zagranicy (z amerykanskiego eBay'a) z tego co sie orientuje, zeby nie placic cla wartosc przesylki musialaby byc mniejsza niz rownowartosc kilkudziesieciu zlotych (nie pamietam dokladnie, chyba z 60-70zl, natomiast przy wysylce paczki w ktorej jest "prezent" dla czlonka rodziny ta wartosc zwieksza sie do ok 90zl, za wszystko inne drozsze od tej kwoty trzeba zaplacic gruba kase (takie informacje uzyskalem jakis miesiac temu, nie wiem, czy sie cos pozmienialo). Jakies pol roku temu wujek ze Stanow wyslal mi laptopa w zwyklej paczce (poczta przez ocean, ktora idzie ok 4 tyg. i przeswietlili paczke i kazali placic clo za laptopa, a jego wartosc wymyslili sobie sami nie wiem na jakiej podstawie :/ Jezeli bys przesylal te plyty w bardzo malych ilosciach to z kolei bys duzo placil za przesylke, wiec trzeba szukac innego sposobu:/ moze kto inny wie jak temu zaradzic? Pozdrawiam