Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam wszystkich. Przypadkowo znalazłem ten post i może w czymś mogę pomóc. Prowadzę kiosk od 2004 roku w Krakowie ale niestety niedługo będę musiał zamknąć interes z powodów osobistych. Czy się opłaca? ktoś napisał na początku że marża na papierosy wynosi 11-12%. Zgadza się ale wtedy kiedy będzie się zamawiało towaru za ok 25 tys. złotych. W moim przypadku marże wyglądają mniej więcej: - Papierosy 10% - Prasa (Garmond) 19% - Bilety MPK 5% - Karty Pre-Paid 9% - Chemia 25% - Kosmetyki 25% - Zabawki 80% Koszty: Wynajem 500zł czynsz do spółdz. 150 prąd 100 internet :) 50 ZUS 800 (chyba że na emeryta to wtedy 170) podatki!!!! 300-800 (można odliczyć np paliwo) Obrót dzienny ok 1200zł (oczywiście jeśli ktoś ma żyłkę do ineteresów to bez problemu może 1500 wyciągnąć średnią) Ja ma otwarte w godzninach 6.30 - 18.00 bo lubię pospać ;) Mogłem o czymś zapomnieć ale jak ktoś ma pytania to chętnie pomogę ;) Koniu313@poczta.fm