~PatrykZG

Moje pytanie przypuszczam że jest dość banalne, ale chodzi mi o to : w hurtowniach podawane są ceny bez vat oraz z vatem, czy zakładając firmę ( konkretnie sklep internetowy ) mogę liczyć na to, że przez pewien okres nie będę płacił vatu ? Kto jest uprzywilejowany tym, że nie musi płacić vatu za towar z hurtowni. Skoro podają one często obie ceny - netto i brutto, to spodziewam się że można ten vat w jakiś sposób ominąć. Jestem jeszcze zielony w tych sprawach, chociaż nadrabiam zaległości i myślę że przy takim zapale jaki mam teraz mam szanse coś zdziałać na rynku, chociaż wiem, że to bardzo ciężki chleb. Na razie muszę poznać wszelkie kruczki prawne i całą "teorię" od podszewki. Z góry dziękuję za informację !

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.