Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Było MilaMediowo - teraz jest TAKKOwo. Miałem się nie wypowiadać, bo reprezentuję 'konkurencyjną sieć', ale tak się zastanawiam, kolego Mariusz w oparciu o jaki system Ty pracujesz ? i dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd ? Jeśli z niedoinformowania - no to co innego. Logika podpowiada, że pole NADAWCA jest do tego, aby były tam przekazywane dane NADAWCY (nie pośrednika), a pole tytuł jest dotego, żeby zostały tam przekazane dane TYTUŁu dyspozycji. I tak się dzieje w każdej przyzwoitej firmie. Sprawdź sam: idź do BANKU (gdzie nie masz konta), wpłać na swoje konto 10 zł. Jak już je dostaniesz: kto będzie nadawcą ? BANK ? czy Ty ? A potem zrób to samo na Poczcie, w agencji Pocztowej/PKO, SKOKu... nie wiem gdzie jeszcze. Zawsze nadawcą będzie nadawca, a nie pośrednik. Akurat na ten aspekt zwrócił nam uwagę bank z ktorym współpracujemy: a kto u panstwa w systemie widnieje jako nadawca: klient czy pośrednik ? Jasne że klient - odpowiedziałem. No to dobrze... Kolego Mariusz.... tak się to powinno robić; pomyśl o tym w swoim systemie. To co proponujesz jest totalnym uproszczeniem, a fakt że nikt jeszcze u Ciebie (bo u innych owszem - znam przypadki, u siebie też kilka) się tego nie czepił - nie jest znaczącym kryterium. Niby szczegół - ale świadczy o poważnym bądź mniej powaznym podejściu do tematu.