~Franek

Witam! nareszcie coś co mnei też interesuje!!!!1111 Mam też do czynienie z Sanepidem i z podobnymi pytaniami jak Ty uderzyłem do Sanepidu.... baba nie wiedziała co ma mówić jak zacząłem się jej pytac o natężenie światła w hali produkcyjnej i o emisji zanieczyszczeń, lub o ściekach...odesłała mnei z kolei do Dziennika Ustaw i tam znalazłem odpowiedź na większość rzeczy....jeden wniosek mi się nasunął : mozna się pogubić wtych przepisach, z resztą oni sami ich chyba nei znają. dowiedziałem się w przeciwieństwie do Ciebie jednego od baby z Sanepidu.... to czy Ty chcesz sobie ustawić kadzie czy wanny jakies tam gdzie chcesz to decydujesz o tym Ty...jednakże musisz dostarczyc projekt technologiczny i nie z planem zagospodarowania wewnętrznego ale generalnie co będzie robione i jak---> "projekt technologiczny" Są odpowiednie przepisy na ilośc osób pracujących w pomieszczeniu (wpada facet z linijką i mówi "pomieszczenie za małe o 20 cm, żeby pracowały tu dwie osob" czyli wazna jest kubatura, lokacja działalności, musisz się rozliczyć z każdego odpadu bo w dzisiejszych czasach to nbawet ciepło jest odpadem. Zawsze możesz do sprawy podejśc tak... wszystko zrobię na logikę tak jak powinno być ( z zachowaniem bezpieczeństwa człowieka) a najwyżej jak przyjda na kontrolę to Ci powiedzą...to Pan musi poprawic i to i masz na to czas miesiąca, w szczególnych przypddkach 2 miechy, a potem mandat. \Acha, działalność musi bycprowadzona w miejscu, które było wczesniej adoptowane pod podobne warunki pracy jak Twoja...czyli ja mając działalnośc chemiczna nie mogę robić tego w pomieszczeniu gdzie robiono np. spodnie dla Lewisa. Podejrzewam, ze Ty podobnie. Uzywasz cukru, to będziesz musiał mieć kartę charakterystyki każdego środka jakim dysponujesz. Będziesz musiał mieć dobrą wentylację (czyli nie wiatraczek, który się kręci, tylko odpowiednią moc wentylowania w pzeliczeniu na kubaturę, gasnice oczywiście, bo pyły cukru są zapalne, a ja będzies zmiał blisko piec to może wybuchnąć (to nie żarty). Czyli wniosek jeden, czynności rózne będziesz musiał prowadzić w róznych pomieszczeniach. Jak chcesz pogadać "live" to zgłoś się dio mnei na GG 2551235

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.