~Niedoinformowany

Cytuję: "Z Twojego tonu, panie niedoinformowany wynika, że każdy właściciel samodzielnego punktu albo jest złodziejem, albo będzie, a już na pewno zatrudnia złodzieja. " Niczego takiego nie napisałem - pytam jedynie jak sobie samodzielnie działający punkt poradzi w wypadku napadu. Ubezpieczyciel na pewno odda po sprawdzeniu czy wszystko jest OK w świetle polisy ubezpieczeniowej, tylko pytanie po jakim czasie? Jezeli obiecujemy klientom że ich wpłata dotrze w czasie 3 dni na konto wierzyciela to jak się to ma do ubezpieczalni? Nie twierdzę że ktokolwiek zatrudnia złodzieja, ale tak się składa, że kiedyś pracowałem na dość wysokim stanowisku w pewnej sieci sprzedaży...i uwierzcie mi, że co najmniej kilka osób w roku wylatywało z pracy z powodu większych lub mniejszych nadużyć. I zwykle jest tak że za nadużycia najpierw płaciła firma , a dopiero później usiłowała ścigać nieuczciwego pracownika...z różnym skutkiem. I proponuję czytać uważniej posty na tym forum - też pytałem za co płaci się sieciom po kilka tysięcy, bo nie uważam że za sam pomysł warto. Ponadto zwróc uwagę przyjacielu, że powstała już Izba Gospodarcza zrzeszająca pośredników w przyjmowaniu opłat - za chwilkę przeforsują ustawę zmuszającą pośredników do tworzenia rezerw finansowych na wypadek zdarzeń losowych. Pytanie kogo będzie na to stać? Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.