Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, Jeśli wynajmuje mieszkanie ( w którym mieszkam i w którym prowadzę działalność) a na firmę przeznaczam jeden pokój. Czy mam obliczyć metraż i wrzucić w koszty to co rzeczywiście zajmuje mi firma. Jak wówczas z opłatami np. za gaz kiedy korzystam z pieca gazowego (dwufazowego ogrzewającego i czesć mieszkalną i częśc firmową). Albo jak rozliczyć wówczas energię? Bardzo prosze o jasne rady. Co mogę zrobić, co będzie zgodne z przepisami dotyczacymi odliczania kosztów. CZy moge odliczyć całość, czy czesć mieszkania zajmowwanego przez firmę. Czy taką adnotację powinnam podać w US. CZy wynajmujący mieszkanie nie podniesie mi wobec tego czynszu ( i tak płace bardzo dużo) ponieważ bedzie tam działalnośc a nie zwykłe mieszkanie. ? Pozdrawiam Marzena