Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, Chciałabym zalegalizować moją działalność. Robie zaproszenia ślubne na zamówienie. Na razie przez internet ale i zamierzam w swoim mieście przyjmowac zamówienia. Nie jest to jakies przynosząca kokosy zajęcie ale moge je wykonywac w domu na czym mi zalezy. Proszę o pomoc. Jakie koszty takiej działalności bedę musiała ponosić?? Zus?? Podatki?? Jaką formę księgowości wybrać i czy sama poradze sobie z jej prowadzeniem czy lepiej powierzyć to Ksiegowej?? I jeszcze jedno. Chwilowo mieszkam u mamy wiec dzialnosc prowadzilabym u niej na mieszkaniu a potem na swoim (jest w remoncie). Jak to prawnie rozwiązać?? Jestem osobą bezrobotna. Bardzo dziękuję za ewentalne odpowiedźi. Pozdrawiam.