~Heh

Naprawdę potrzebujesz russspublike czy tvn, żeby cos wiedzieć? Ja nie mam patrzydla od kilkunastu lat i dobrze mi z tym! Co do niejakiego Jezusa, może istniał, ale to nie ten, o którym piszą. Ten to najpierw był Ozyrysem, a wcześniej jeszcze kimś innym, Persem itd. Jest świetna książka prof. Pujola, z Uniwersytetu w Barcelonie, Jezus 3 tys. lat przed Chrystusem, który wykazuje w sposob naukowy, ze zostal on wymyślony przez Żydów z Aleksandrii w oparciu o kult Ozyrysa. W kulcie Ozyrysa bylo wszystko, czyli niepokalane poczęcie, wniebowziecie itd. Dlatego rdzenni Izraelici tego nie przyjęli, bo mitologia egipska była dla nich obcą i niezrozumiałą. Natomiast wersja Rzymska i wschodnia, to juz IV i Vw., czyli najpierw Konstantyn, ktory wymordowal pół swojej rodziny i potrzebował religii, która mu odpusci i zapewni zycie wieczne. Najlepszą ofertę biznesową złożyła sekta Jezusa i wygrala przetarg, a Konstantyn trafil do nieba, xD. Potem już bylo ustalanie wersji dla gawiedzi, dopisywanie wielu ksiąg, bo apokryfów jest bez liku. Zatem masz bezposredni kontakt z Chrystusem, który spełnia Twoje potrzeby? Dziwne, ze przez prawie 2 tys. lat nie slyszal on ludzi torturowanych przez inkwizycję, mordowanych w czasie wypraw krzyżowych, wycinanych Inków itd, wszystko w imię Chrystusa! Ja bym jednak na jego miejscu jakoś ingerował. Nie wysłuchał też Polaków, których kosciol katolicki sprzedał carycy Katarzynie, a w podzięce za rozbiory, Watykan wysłał bullę dziękczynną dla tejże carycy, tez w imię Jezusa! Potem KK byl przeciwny wszystkim powstaniom, a w czasie wojny zaakceptowal wszystkich biskupow jakich wspierali faszysci. Teraz natomiast wraz z Pis zrobi wszystko, aby nie utracić swoich ogromnych wpływów, dlatego jak po Konstytucji 3 maja, ktora tez im odbierala część przywilejow, jest gotowy nas znowu pchac chocby w objecia cara, tym razem niejakiego Putina, bo jak wiadomo, zachód jest zgniły i nawet w katolickiej Irlandii rozprawił sie z katolicką mafią, w tym z ich pedofilami. Jak to ujął B. Prus, byłem zakochany przez rok, potem się okazało, ze to była choroba mózgu, xD

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.