Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, Obecnie pracuje jako technik informatyk w firmie, która specjalizuje się w kompleksowej obsłudze informatycznej firm. Pracuje od 8 do 16. Dorabiam sobie po pracy jeżdżąc po ludziach, ale teraz chcę to robić legalnie. Dopiero zbieram informację o własnej działalności bardzo proszę o pomoc bo mam kilka pytań. 1. Czy to prawda że jako osobą już zatrudniona zakładając firmę płace tylko składkę zdrowotną? 2.Jakie formę rozliczenia z podatku wybrać? 3.Jakie są koszty założenia takiej działalności?. 4.Byłaby to moja pierwsza własna działalność, mam 25 lat czy jako osobą pracują mogę się starać o jakieś dotację na to działalność? Z góry dziękuje za odpowiedzi, dodam jeszcze że firma, w której pracuje płaci mi do ręki 700 zł na paliwo co miesiąc większość z tego mi zostaje i tak czy mogę to pieniążki "wciągnąć" do firmy? chodzi mi głównie o faktury na paliwo. pozdrawiam