Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
czy jest tu na tym forum ktoś kto prowadzi niewielki sklepik spożywczy na wsi? wiadomo na wsi sprzedawać sie bedzie nie tylko spożywka ale troche zeszytów, chemii a z czasem planowałbym starać sie o zezwolenie na piwko:) więc w tym wypadku co należy wybrać - vat czy ryczałt??? nie oczekuje odpowiedzi w stylu - to zależy..... powiedzmy że utarg dzienny to 300zł. (co było by względnie dobrze). no i co należy wybrać? i jeszcze jedno pytanie- jeśli coś sprzedaje za 10 zł. a kupiłem to w hurtowni za 4 zł. to podatek mam od kwoty 10 zł. czy od czystego dochodu jakim jest 6 zł.?? sory że o to pytam ale ja nawet tego nie wiem. a zamierzam otworzyć sklep :)