Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-09-05 o godz. 11:56 ~gracz napisał(a):
> Chciałbym doprecyzować . Haczykiem jest dalszy rozwój spółki . Czy będzie w stanie podpisywać, kontrakty na coraz większy backlog , z wygodnym dla nich systemem płatności. Póki co wygląda to obiecująco , dlatego bardzo ciekawym zagadnieniem jest jak Oni sami widza rozwój spółki na kolejne lata.
Ten backlog też mnie zastanawia, zwłaszcza, że teraz są tak pewni, że odrzucają niektóre propozycje (głównie ze względu na niemożliwy do spełnienia termin wykonania). Sądzę, że bardziej niż ESA i Creotech, teraz kluczowym partnerem będzie spółka z południowej Azji (obstawiam hinduską Antrix Corporation, ale nic nie ma potwierdzonego na ten temat). Najbardziej w Scanwayu podoba mi się połączenie kompetencji kosmicznych i przemysłowych i mam nadzieję, że nie zrobią w przyszłości tego co Creotech wydzielając segment w osobną spółkę.