Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
tomcio Napisał(a): ------------------------------------------------------- > mam problem bedac na ryczlcie nie wiem od jakiej > kwoty odliczyc skladke na ubezpieczenie zdrowotne > prosze o pomoc, lub jaka forme podatku wybrac > najlepiej Mam mala firme i tez jestem na ryczlcie.Postaram sie przedstawic za pomoca pewnego schematu od cego nalezy odliczyc skladke na ubezpieczenie zdrowotne, oto on: 1/Przychod - ubezpieczenie spoleczne= przychod podlegajacy opodatkowaniu 2/Przychod podlegajacy opodatkowaniu x /stawka ryczaltu/=podatek 3/Podatek - ubezpieczenie zdrowotne = podatek dochodowy nalezny Urzedowi Skarbowemu Przychod i podatek nalezny zaokragla sie do pelnych zlotych Pozdrawiam Jola S. z Lodzi