~Poinformowany

Własna linia produkcyjna dobrze wpisuje się w strategię kontroli jakości. Nie odkryję koła na nowo, jak napiszę, że produkcja kontraktowa jest niebezpieczna, bo zawsze ktoś może popełnić błąd. Patrzę na to jednak obiektywnie. Przypuszczam, że mogą zwiększyć zysk o 10-20% przy własnej produkcji, za tym będą się jednak ciągnąć koszty. Jakie? Wykwalifikowana kadra do obsługi, kontroli, nadzoru, dużo norm do spełnienia (to jednak produkty spożywcze), dojdzie im wiedza w zakresie zakupu półproduktów/surowców...

To będzie ryzyko, które zapewne Spółka zidentyfikowała na etapie tworzenia biznes planu i policzyła. Dużo mniejsze firmy już dawno produkują sami. Daleko nie szukać KFD, czy chociażby Activelab, wiec SFD pewnie również sobie poradzi.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.