Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Chciałbym także uzyskać informacje co wybrać w przypadku mojej działalności, którą chcę otworzyć. Chciałbym prowadzić sprzedaż wysyłkową przez reklamę w internecie. Wydatki w moim przypadku pójdą tylko na zakup towaru - ilości uzależnione od ilości zamówień. Mieszkam w 20 tysięcznej miejscowości i jestem zatrudniony na umowę o pracę. Sytuacja jest taka, że tam gdzie jestem zameldowany jest pomieszczenie, w którym prowadzi się już działalność gosp. Ogólna działalność wyglądałaby u mnie tak: 1. przychodzi zamówienie od klienta, 2. zamawiam towar u dostawcy i otrzymuje go, 3. wysyłam zamowiony towar za pobraniem, 4. otrzymuje wpłate na konto firmowe za paczke+koszt przesyłki Jak mogę się rozliczać z US? Słyszałem właśnie o "ryczałcie" ale nie wiem co to jest. Proszę o jakieś informacje.