~gracz

nadal nie rozumiem twego podejscia . Piszesz ze 200 M to duzo ale po 135 pln wycena 193 M już jest okey?

rozumiem podejscie na zasadzie 200 M to duzo nalezy sie korekta całego trendu wzrostowego o np 50% fibo na 90 PLN ponieważ ... i tu leca argumenty .

Mowisz ze lubisz kupowac na korektach , ale nawet jak kupujesz na korektach w trendzie wzrostowym to kupujesz coiraz wyzej poniewaz dołki i szczyty sa wyżej od poprzednich dołków i szczytów wiec i tak przepłacasz patrzac na kurs wczesniejszy.

Jeszcze niedawno 134 pln było po wybiciu kursu z oporów fali 3 , potem kurs zaliczył cofke ten co kupował po0 134 tez przepłacał bo mogł kupic po 128 . Ten co dziasija kupował po 147 Przepłacał bo kurs zaliczył dzisiaj nawet 134.

z drugiej strony mowisz ze 200 PLN czyli jakies 300 M pln kapitalizacji spólki to widzisz za 2-3 lata . Skoro tylko taki potencjał widzisz to w ogole powinienes sprzedfac akcje i czekac na głeboka korekte całej fali wzrostowej. Skoro 200 M obecnie jest za drogo , skoro max widszisz 300 M kapitalzaicji za 2-3 lata to po co w ogóle siedzieć na tym kwicie? Papaier stał sie płynny dynamiki sesyjne sa duze jesli twierdzisz ze spółce potrzeba np 600 sesji zeby ze 130 PLn dotrzec do 200 PLN ( podczas gdy tylko dxisiaj rożnica kursowa wyniosła 13 PLN ) to musisz uwazac ze albno bedzie duza korekta albo długi boczniak. Zupelnie cie nie rozumiem w tej kwestii.

Ja tak jak napisałem oczywiście mam swiadomosc AT i tego ze uczestnicy rynku potrafia tworzyc strategie urzywając tego nmarzędzia, ale dla mnie sprawa kluczową w dłuzszym terminie jest Potencjał spółki vs jej wycena. I jak mowie jesli chodzi o DEEP SPACE spółka już ma znaczace osiagniecia , ładnie sie rozwija zdobywa wazne kontyrakty, a spółek Space tak jak i Typowo DEFENCE nie ma na naszym rynku . Moim zdaniem rynek bedzie chłonny tego typu spółek ,tym bardziej ze na zachodzie kapiatał Mocno pakuje sie w tego typu kwity, wiec branza jest mocno perspektywiczna a SCW tez w swojej dzialnosci jest mnocno perspektywiczny jesli chodzi o potencjał dalszego rozwoju spółki.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.